Citychef Svend-Erik 61 47 44 01 info@voreskalundborg.dk

Lidt historie

Den 18. oktober 1850 blev Kalundborg Handelstandsforening stiftet. Det var Danmarks Riges nye grundlov der blev statueret den 5. juni 1849, der lagde grunden hertil (Grundloven var bl.a. løfteparagraf om fri næring i hele Riget).

Kalundborg Handelstandsforenings mål var dengang og er i dag at arbejde for et så varieret og aktivt handelsliv som muligt i Kalundborg.

Der er sket meget siden foreningens start. TV-serien Matador gav dengang et meget fint billede af hvordan tingene var før i tiden. Butiksindehaverne var ofte blandt det bedre borgerskab og kunne som regel findes inde bagved bag skrivebordet rygende på en cigar, og kom kun ud i butikken når der var ”fine kunder” eller der skulle tælles op i kasseapparatet.

Det er en helt anden verden i dag, hvor konkurrencen er meget hårdere. Mange butikker er i dag ejet af kæder der har hovedkontor et helt andet sted, og indehaveren eller den daglige leder er med ude i butikken hele dagen, og må ofte fortsætte arbejdet også efter lukketid.

Det lokale handelsliv er af afgørende betydning for en bys udvikling og en vigtig brik i det at få familier til at flytte til byen og kommunen.

Kalundborg Handelstandsforening hedder i dag VoresKalundborg, og det er netop fordi vi arbejder ikke kun for vores egne medlemmer og udviklingen af bymidten, men også mere overordnet med at bidrage til at udvikle byen og gøre den attraktiv for borgere, nuværende som kommende.

Foreningen har omkring 100 medlemmer fordelt ikke kun i bymidten, men også ude omkring som fx i det lille center Stejlhøj. Også alle byens bilforhandlere og mange indenfor det liberale erhverv er også medlemmer og støtter op om arbejdet. VI samarbejder med de andre handelsbyer i kommunen og har bl.a. et fælles gavekort der kan bruges i de fleste butikker i byen. En populær gaveide.

Foreningen arbejder for at skabe aktiviteter i byen, ligefra den store årlige og traditionsrige Esbern Snaresfest i uge 30, til en masse løbende aktiviteter hen over året.

Velkommen til handelsbyen Kalundborg

Udsigt over Kalundborg